Primarul comunei Avram Iancu, Teodor Liviu Matica, şi fostul primar din Holod, Daniel Cioloş, au fost reţinuţi miercuri după amiază de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, în dosarul constructorilor Cosmin Bonica şi Dan Fechete. Edilii sunt acuzaţi că au făcut plăţi nelegale în valoare de aproximativ 850.000 de lei către societatea administrată de Bonica.

Ancheta este supravegheată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care îi acuză pe cei doi primari de abuz în serviciu.

Cioloş şi Matica vor fi prezentaţi joi procurorului, pentru audieri, urmând ca acesta să decidă dacă îi va prezenta instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Porivit unor surse din anchetă, Bonica şi Fechete au avut contracte cu cele două primării. Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, cei doi oameni de afaceri au fost arestaţi în această vară, măsură menţinută până în prezent, pentru că ar fi înregistrat în evidenţele contabile facturi fictive provenind de la firme fantomă, prejudiciul imputat celor doi ridicându-se la peste 6 milioane de lei.

UPDATE:

După expirarea ordonanţei de deţinere cei doi edili au plecat acasă. În urma audierilor, procurorul a decis că nu se impune luarea unei măsuri preventive în privinţa celor doi.