Primarul liberal al comunei Budureasa, Radu Olea, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de luare de mită, măsura fiind dispusă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce edilul a fost prins în flagrant cu o şpagă de 7.000 lei.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău, a declarat luni, pentru BIHOREANUL, că suma găsită asupra primarului era doar o parte dintr-un total de 13.000 lei, pe care Olea i-a pretins de la administratorul unei firme de consultanţă, denunţător în cauză.

"Banii reprezentau procent din suma încasată de firma denunţătorului de la Primăria comunei pentru a întocmi un proiect în vederea accesării de fonduri europene", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Flagrantul a fost realizat, luni, în jurul orei 13, în parcarea Lotus Center, de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor, sub coordonarea procurorului Gheorghe Berce din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

În cursul zilei de marţi, edilul va fi dus la Tribunalul Bihor, cu propunere de arestare preventivă.