Primarul comunei Lugaşu de Jos, Şorban Levente, a ajuns la spital, duminică seară, după ce maşina pe care tocmai o oprise pe marginea DN1, în Urvind, a fost izbită de un şofer din Aleşd, beat la volan.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarant pentru BIHOREANUL că evenimentul rutier s-a petrecut în jurul orei 18.30. "Bărbatul de 58 ani, din Aleşd, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a acroşat un atutoturosm parcat în afara părţii carosabile care, în urma impactului, a fost proiectat în şanţ. În urma accidentului rutier, un bărbat de 35 ani din Urvind, care se afla lângă autoturismul parcat, a fost transportat la spital", spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Şoferul care a provocat accidentul, Ştefan Lazea, despre care BIHOREANUL a aflat că este un fost poliţist, acum pensionar, avea o alcoolemie de 0,81 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Edilul comunei Lugaşu de Jos  a ajuns şi el la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean Oradea, însă, din fericire, a suferit doar leziuni uşoare, contuzii şi escoriaţii.

"Ştiu doar că am oprit să intru la un prieten, şi în timp ce închideam maşina, m-am uitat în spate. Am văzut o maşină venind cu viteză pe acostament, am încercat să intru în maşină să nu mă lovească, dar nu am mai apucat. M-am trezit în mijlocul drumului", a povestit edilul BIHOREANULUI.

Cert e că, în urma evenimentului rutier, Lazea s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.