Primarul oraşului Aleşd, liberalul Zeno Ţipţer, a fost trimis în judecată sub acuzaţia de conflict de interese.

În urma unei anchete efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, edilul a fost prins că,  în perioada 2008-2011,  a atribuit contracte de prestări servicii unei firme în care fiul său are calitatea de asociat. "Toate cele 15 contracte aveau ca obiect servicii de topografie şi au fost atribuite direct", se arată într-un comunicat făcut public, vineri, de procurori.

Firma în cauză se numeşte Topo Expert, iar fiul edilului avea 33% din părţile sociale. Valoarea totală a contractelor se ridică la 153.000 de lei.

Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, Judecătoriei Aleşd.

Contactat de BIHOREANUL, edilul se declară nevinovat. "Nu am ce comenta, nu am ce spune. A fost o firmă în care fiul meu a fost într-adevăr asociat în timp ce era student. Dar eu chiar nu am ştiut. Eu mă consider nevinovat. Acele contracte au fost legal întocmite, preţul plătit pe serviciile prestate au fost chiar mai mici decât cele de pe piaţă, deci nu au provocat prejudiciu", a explicat Ţipţer.

Pe de altă parte, însă, edilul liberal e convins că a fost victima unei răzbunări politice. "Întâi mi-au spus procurorii că s-au sesizat din oficiu, apoi că au primit un denunţ. Eu ştiu că au fost prietenii mei de la PDL. Nu-s nici primul, nici ultimul. Dar voi răspunde cu aceeaşi monedă", a mai spus primarul.