Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, aflat duminică în Bihor pentru a susţine campania acestei formaţiuni în vederea alegerilor europarlamentare din 25 mai, a afirmat că electoratul căruia i se adresează Uniunea este atent la temele europene, între care şi accesarea fondurilor europene, subiect în legătură cu care a constatat că există numeroase localităţi de succes din acest punct de vedere.

La finalul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o la sediul UDMR, şi în care a vorbit despre felul în care Uniunea îşi face campanie pe aceste teme europene, Kelemen Hunor l-a felicitat pe primarul comunei Borş, Bathori Geza, pentru reuşita de a fi atras în perioada 2007-2014 fonduri de milioane de euro, şi i-a înmânat o diplomă simbolică din partea conducerii UDMR.

Bathori Geza a amintit că "în ultimii ani, comuna Borş a derulat 20 de proiecte cu fonduri europene" şi, fără a putea să le prezinte valoarea totală, a amintit totuşi câteva din cele mai importante.

"Parcul Industrial din Borş este cel mai important, făcut în 2007, acum avem proiectul pentru un parc fotovoltaic, în valoare de 4 milioane euro, plus o mulţime de proiecte transfrontaliere de câteva sute de mii de euro, iar pe măsura 322 (n.r. - a Programului Operaţional Regional) am avut cinci obiective - extinderea alimentării cu apă şi introducerea canalizării în satul Sântion, un centru de bătrâni şi căminul cultural din Santăul Mic şi drumul de Sântion. Valoarea totală eligibă a acestora a fost de 2,5 milioane euro, plus 1,4 milioane euro contribuţia noastră", a spus primarul de Borş, Bathori Geza.