Primarul comunei Lugaşu de Jos, UDMR-istul Sorban Levente, a declarat, marţi, pentru BIHOREANUL, că a contestat în instanţă amenda contravenţională de 1400 lei încasată de la Poliţie pentru campanie ilegală, desfăşurată în ziua alegerilor, susţinând că aceasta i-a fost aplicată abuziv.

Edilul spune că sancţiunea i-a fost aplicată duminică dimineaţă, în timp ce se afla în apropierea coloniei de romi din Lugaşu de Jos, împreună cu câţiva gardieni publici, tocmai pentru a-l urmări pe patronul unei brutării din localitate despre care primise informaţii că a venit cu un microbus pentru a-i transporta pe romi la vot.

„Persoana, Marcel Ile, e liberal şi aveam informaţii că a oferit bani şi alte produse ca să cumpere voturi. Inclusiv paznicului din Primărie i-a dat 30 de lei şi produse de brutărie. Acesta e motivul pentru care am fost acolo. Când au coborât gardienii, au apărut şi poliţiştii. M-am legitimat şi am plecat, dar gardienii au fost duşi la sediul Poliţiei, în timp ce persoana care făcea transporturile nici n-a fost întrebată de sănătate", a explicat primarul.

Potrivit lui Sorban, sancţiunea i-a fost comunicată abia luni. „Eu am aflat din ziar că am fost amendat. Mi se pare cel puţin lipsă de profesionalism, dacă nu e altceva", susţine primarul, sugerând că oamenii legii ar fi abuzat de funcţiile lor pentru a-l proteja pe afaceristul liberal.

Legat de contestaţia depusă de contracandidata PNL, Nicoleta Secară, care îl acuză de fraudarea votului prin utilizarea nelegală a urnelor mobile la două secţii de votare din comună, primarul pretinde că realitatea este cu totul alta. „Din cele 51 de buletine cu care s-a întors comisia care a transportat urna, doar o parte au fost completate şi ştampilate. Restul au fost anulate, fiindcă au fost neîntrebuinţate", declară edilul.

Sorban susţine că a avut nevoie de urnele mobile deoarece în comună satele sunt dispersate şi sunt foarte mulţi vârstnici care nu se puteau deplasa la secţii, dar şi-au arătat dorinţa de a vota. „La noi sunt foarte mulţi bătrâni şi majoritatea au cerut urna volantă. Urna mobilă a pornit foarte târziu deoarece trebuia să meargă un reprezentant MAI cu cei doi membri din secţia de votare, care  reprezentant a venit târziu", zice primarul.

Citiţi acuzaţiile care i se aduc primarului UDMR din Lugaşu de Jos în articolul „Alegerile din Lugaşu de Jos: câştigate de UDMR, dar contestate de PNL pe motiv de fraudă"