După ce viceprimarul Oradiei, Ovidiu Mureşan, a ironizat, săptămâna aceasta, presupusa intenţie a celor de la CS Oşorhei de a prelua FC Bihor, spunând totodată că echipa din comuna de lângă Oradea va mai putea juca pe stadionul municipiului contra cost "în cel mai fericit caz", conducătorii clubului de fotbal din Oşorhei s-au arătat consternaţi de declaraţiile acestuia.

Replica i-a dat-o chiar primarul din Oşorhei, Ioan Pop, care susţine că vrea să pună capăt discuţiilor pe această temă. "Sincer, nu mă aşteptam, mai ales că suntem parteneri politici în USL. Administrativ însă pot acuza o lipsă crasă de comunicare, cu emisie şi fără recepţie corectă. CS Oşorhei nu a dorit nici un moment să preia pe FC Bihor, ci doar să se asocieze cu acest club, aşa cum a fost, spre exemplu, asocierea cu CF Liberty. Dar nu pe acele coordonate, pentru că nici măcar nu ne-am aşezat la masa discuţiilor din moment ce preşedintele FC Bihor, Şerban Morcan a spus un "nu" răspicat oricărei forme de asociere, iar iniţiativa s-a oprit din faşă", a declarat edilul.

Pop susţine că CS Oşorhei nici măcar nu a vrut jucători de la FC Bihor, ci lucrurile au stat taman invers: FC Bihor a vrut "vreo patru, cinci jucători de la noi".

"Eram de acord cu toate cerinţele ce ipotetic urmau să fie formulate de FC Bihor, cu o singură condiţie: Cosmin Bodea să fie antrenorul echipei. Doar atât. Şerban Morcan ar fi rămas preşedinte, conduceau tot cei din AGA FC Bihor şi aşa mai departe", a mai spus Ioan Pop..

Primarul din Oşorhei l-a ironizat apoi pe vicele din Oradea, spunând că "am observat că apar specialişti care măsoară fotbalul în bulevarde", cu referire directă la declaraţia lui Mureşan, care a spus că "o unitate administrativ-teritorială gen Oşorhei, care e cât un bulevard din Oradea" nu ar putea prelua FC Bihor.

Ca să-şi apere echipa şi comuna, edilul din Oşorhei a exemplificat cu alte echipe de fotbal de succes provenite din localităţi mici: "De-a lungul timpului istoria fotbalului reţine nume ca TSG Hoffenheim, echipa unui sat cu 3.623 de locuitori, şi care joacă în Bundesliga, de la egal la egal cu Bayern sau Borussia Dortmund, finalistele ultimei ediţii a Champions League sau, mai recent, cea a comunei italiene Sassuolo, formaţia locală urmând să evolueze în Serie A". Primarul a amintit apoi chiar şi de echipa Unirea, "campioană de dată recentă, din "metropola" Urziceni, echipă care, dacă, în 2006 o bătea la baraj pe FC Bihor, după trei ani făcea vreo 8 puncte în Champions League, timp în care FC Bihor nu se regăsea prin labirinturile sumbre, întortocheate şi întunecate ale ligii secunde".

În final, Ioan Pop le aduce aminte oficialilor orădeni că FC Bihor a pierdut recent şi un joc cu Şimleul Silvaniei "un joc cu, citez din alţi specialişti, echipa unei localităţi cu trei case şi un bloc". "FC Bihor a pierdut pentru că viaţa în sine este o lecţie de umilinţă. Consider subiectul închis şi în numele prietenilor mei de la CS Oşorhei le doresc celor de la FC Bihor mult succes", a conchis primarul din Oşorhei.

Află ce a declanşat reacţia primarului din Oşorhei din articolul "FC Bihor Oradea vs. CS Oşorhei: Vor plăti ca să joace pe municipal"