Primarul Oradiei, Florin Birta, a votat duminică dimineață, de la ora 10, la Secția de votare 123 organizată în cadrul Liceului Teoretic „Ady Endre”.

Considerat favorit al alegerilor pentru conducerea Primăriei Oradea, liberalul a venit la urne însoțit de soția Patricia și de băiatul mai mare, Bogdan (imaginea principală).

Aflat la vârsta majoratului, tânărul Birta a votat pentru întâia dată în viață. „Nu am avut emoții”, a spus el zâmbind, ușor stânjenit, în fața jurnaliștilor.

La rândul său, Florin Birta le-a declarat jurnaliștilor că a votat pentru continuarea parteneriatului încheiat de municipalitatea orădeană cu Consiliul Județean Bihor, la a cărei șefie candidează fostul primar de Oradea, Ilie Bolojan.

„Am votat pentru ca Oradea să își continue dezvoltarea. Am votat pentru un parteneriat onest între Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor și pentru ca orașul să atragă în continuare fonduri europene și să dezvolte în continuare proiectele, astfel încât să avem cu toții un nivel de trai mai bun”, a declarat Birta.

Deși chestionat de jurnaliști, liberalul a refuzat să facă un prognostic pentru scrutinul din 9 iunie. „Așteptăm să vedem închiderea urnelor și atunci vom vedea scorul electoral”, a spus Birta.

Florin Birta a afirmat că își dorește o prezență cât mai mare la vot, pentru ca scorul alegerilor de duminică să fie cât mai reprezentativ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!