Primarul Florin Birta a declarat joi, în conferinţă de presă, că se va vaccina împotriva Covid-19. "Cu siguranţă mă voi vaccina", a spus Birta, covnins că "primarul localităţii trebuie să fie un exemplu, să se vaccine în mod public pentru a-i îndemna pe oameni să facă la fel".

"Vreau să se încheie această pandemie, să ne putem trimite copiii la şcoală, să putem participa la evenimente iar viaţa să revină la normal", a mai spus edilul.

Potrivit primarului, în cea de-a doua etapă de imunizare împotriva Covid-19, care va demara vineri, în Oradea vor funcţiona pentru început doar centrele de vaccinare de la Orăşelul Copiilor şi Spitalul Pelican.

"În această etapă de vaccinare va intra personalul fără de care nu poate merge economia înainte. Aici vor intra angajaţi precum cei de la Compania de Apă, ai Termoficare, cei ai RER Vest, orădenii peste 65 de ani şi cei cu boli cronice", a spus Birta.

Pentru că nu este foarte clar dacă reprezentanţii administraţiilor locale sunt consideraţi de autorităţile sanitare ca făcând parte din rândul domeniilor esenţiale, primarul nu ştie data la care se va imuniza. "Îmi voi aştepta rândul", a spus edilul.

Florin Birta a mai anunțat că la începutul acestei săptămâni membrii Comitetului Director al Asociaţiei Municipiilor din România  au luat în discuţie varianta de a se vaccina împreună în cadrul unui eveniment care să fie făcut public, pentru a da un exemplu populaţiei.