Primarul Florin Birta a făcut miercuri o radiografie succintă a circulaţie auto în Oradea după începerea anului şcolar. 

"Circulaţia este cât de cât în regulă..."

Potrivit edilului, "traficul auto este încă cu probleme, dar se poate circula".

"Suntem în a doua zi de şcoală (n.r. - efectiv) şi circulaţia prin oraş este cât de cât în regulă faţă de ceea ce era înainte de începerea şcolii", a declarat Birta, în încheierea şedinţei online a Consiliului Local Oradea.

Potrivit acestuia, lucrările - programate intenţionat în timpul vacanţei de vară, când traficul auto este mai relaxat - vor continua şi în săptămânile următoare.

"Se lucrează pe strada George Enescu, care a început să se bordureze; strada Evreilor Deportaţi este închisă în continuare (...), lucrare care va dura o cam lună, iar cei de la Termoficare vor mai avea de lucru cam o săptămînă pe strada Jean Calvin", a spus Birta.

Acesta le-a mulţumit constructorilor "care s-au mobilizat exemplar" pentru reluarea circulaţiei tramvaiului odată cu începerea anului şcolar şi că s-au încumetat "să asfalteze chiar dacă afară erau 40 de grade Celsius".

Termen, sfârşitul anului!

Ţinta reluării circulaţiei tramvaielor începând din 11 septembrie fiind deja atinsă, ca o victorie de etapă, primarul Florin Birta a reluat promisiunea închiderii şantierelor din Piaţa Emanuil Gojdu înainte de finalul acestui an.

"Următorul nostru target va fi atins la finalul anului, când va trebui să circulăm cu maşinile prin toată zona de pasaje din centru civic şi Piaţa Mare şi când nu vom mai avea nicio restricţie în zonă", a spus primarul.

Conducerea municipalităţii îşi doreşte finalizarea lucrărilor la pasaje până la sfârşitul anului pentru a putea fi finanţate din fonduri europene. Totuși, calendarul lucrărilor, realizate în proporţie de 70%, este destul de strâns.

"La finalul lunii octombrie toată structura pasajelor ar trebui să fie finalizată, iar din noiembrie să începem la bordurări, asfaltări, spaţii verzi şi altele...", a afirmat primarul.

Florin Birta a mai precizat că și lucrările la parcarea subterană de sub Catedrala Episcopală Învierea Domnului, la breteaua de legătură dintre Calea Clujului şi strada Griviţei, precum şi la viitorul centru de afaceri cu produse alimentare de la Piaţa Mare, se vor încheia înainte de sfârşitul acestui an.