Orădenii mai au de aşteptat mult şi bine până vor putea să îşi reţină, contra unei taxe, locurile de parcare de lângă bloc. Primarul Ilie Bolojan a retras de la dezbaterea Consiliului Local, luni chiar înaintea şedinţei, regulamentul privind rezervarea locului de parcare la domiciliu, fără să-şi motiveze gestul în şedinţă.

Normativul mai fusese scos deja de trei ori de pe ordinea de zi, aşa că, pentru a ajunge la un consens, reprezentanţii tuturor partidelor din Consiliul Local s-au întâlnit săptămâna trecută şi au purtat negocieri prelungite pe marginea formei finale a normativului.

Chestionat pe această temă de BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan a declarat că motivul pentru care a retras de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre îl reprezintă discuţiile prelungite şi modificările repetate aduse regulamentului, care l-au făcut să devină inaplicabil.

"De la forma iniţială şi până la cea finală, prin modificări şi adăugiri, regulamentul a suferit modificări de substanţă. Dorinţa Primăriei a fost să pună terenul la dispoziţia asociaţiilor de proprietari, iar acestea să atribuie locurile către locatari. Ulterior, prin modificarea regulamentului s-a ajuns în situaţia ca atribuirea să se facă direct de municipalitate, ceea ce nu este normal", a zis Bolojan.

Primarul consideră că municipalitatea nu se poate înhăma la o astfel de sarcină. "Dacă din 800 de asociaţii de proprietari doar 300 cer locuri de parcare, Primăria ar avea nevoie de doi sau chiar trei ani ca să le atribuie. Asociaţiile de proprietari sunt cele mai în măsură să stabilească cum şi cui i se atribuie loc de parcare. Vecinii se cunosc între ei, ştiu care dintre membri suferă de un handicap şi are dreptul la un loc de parcare mai aproape de intrarea în bloc şi aşa mai departe", a mai adăugat Bolojan.

Primarul a mai precizat că municipalitatea va reintroduce regulamentul pe ordinea de zi a Consiliului Local în una din şedinţele următoare, după ce va fi reanalizat şi conceput în forma iniţială în care asociaţiile de proprietari au puteri depline cu privire la atribuirea locului de parcare către membrii lor.