Primăria Oradea pregăteşte exproprieri de terenuri în valoare de 600.000 euro pentru a intra în posesia amplasamentelor pe care urmează să fie implementate noi proiecte europene.

Consiliul Local a aprobat luni, la propunerea primarului Ilie Bolojan, cu uanimitate de voturi şi fără comentarii, mai multe coridoare de expropriere pentru ca municipalitatea să poată intra în posesia terenurilor pe care intenţinează să deruleze proiecte cu finanţare europeană.

Pe lista investiţiilor care presupun exproprieri se numără construirea viitoarelor pasaje subterane de la capătul podului Dacia până la intersecţia cu strada Sucevei, amenajarea viitoarelor coridoare verzi în cartierul Grigorescu, respectiv pe străzile Ion Bogdan şi Făcliei, şi a unui parc în strada Morii.

"Odată adoptate hotărârile de Consiliu Local, vom finaliza toate exproprierile necesare pentru implementarea proiectelor europene, pe care le vom putea depune până la termenul limită din 9 octombrie. Una dintre condiţiile de eligibilitate este ca Primăria să fie proprietar asupra acestor terenuri", a explicat Bolojan în conferinţa de presă care a precedat şedinţa de Consiliu Local.

Potrivit edilului, exproprierile nu vizează suprafeţe de dimensiuni mari, ci numai "bucăţele de teren foarte mici".