Biroul Politic Naţional al PNL a decis luni ca la conducerea organizaţiei judeţene Bihor să rămână o singură persoană în locul celor doi copreşedinţi Cornel Popa şi Gavrilă Ghilea, desemnându-l în această poziţie pe primarul Oradiei, Ilie Bolojan.

Hotărârea a fost anunţată public de copreşedintele partidului, Vasile Blaga, după încheierea reuniunii BPN. Blaga a adăugat, de asemenea, că alături de preşedintele unic Ilie Bolojan, organizaţia judeţeană va avea şi un prim-vicepreşedinte coordonator, în persoana fostului copreşedinte Gavrilă Ghilea.

Tot luni, BPN al PNL a desemnat preşedinţi unici în alte opt judeţe unde mai existau conduceri bicefale, copreşedinţi din partea fostului PDL şi vechiului PNL.

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze pe Ilie Bolojan, însă până la ora transmiterii acestei ştiri, primarul Oradiei nu a răspuns apelurilor telefonice.

De asemenea, până acum nu este clar dacă fostul copreşedinte al noului PNL Bihor Cornel Popa, care a condus organizaţia judeţeană în calitate de preşedinte în ultimii 16 ani, a fost prezent la reuniunea BPN de luni, 11 iulie.

Ilie Bolojan a fost preşedinte al PNL Oradea din 2008 până la finalul anului trecut, când a devenit secretar general al partidului şi a cedat poziţia din conducerea organizaţiei municipale viceprimarului Mircea Mălan.