Primarul Ilie Bolojan pregăteşte noi proiecte de amenajare de pasaje subterane în care să mute traficul rutier pentru a face loc pietonilor.

"La magazinul Crişul ar fi nevoie de un pasaj subteran pentru a evita conflictul de trafic de la intersecţia cu strada Louis Pasteur. Un alt conflict rutier are loc la intersecţia Bulevardului Decebal cu Bulevardul Dacia, iar mai jos se dezvoltă foarte mult zona Oneştilor care va genera fluxuri de trafic şi va fi necesar un pasaj subteran pe strada Tudor Vladimirescu astfel încât circulaţia să se desfăşoare neîntrerupt pe Bulevardul Decebal", a declarat joi primarul, la încheierea unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, în perioada viitoare va mai fi necesară lărgirea străzilor Sucevei şi Avram Iancu, astfel încât viitorii studenţi ai campusului universitar să poată ajunge pe jos în 5 – 10 minute în zona centrală.

Lucrările ar urma să fie susţinute din fonduri europene în următorul ciclu bugetar 2020 – 2027. La fel ca în prezent, finanţatorul european insistă pentru alocarea fondurilor pentru proiecte de mobilitate urbană care vizează fluidizarea traficului, eficienţa energetică prin reabiliarea termică a clădirilor şi introducerea conceptului de smart specialisation care implică automatizarea iluminatului public prin montarea de senzori de lumină, dotarea tomberoanelor cu senzor de umplere care să anunţe automat firma de salubritate şi altele.