Primarul oraşului Valea lui Mihai, Nyakó József, a avariat Skoda instituţiei pentru a doua oară într-un an după ce, sâmbătă, a ieşit dintr-o parcare fără să se asigure şi a fost izbit de maşina unui localnic, care circula regulamentar pe drumul cu prioritate.

Evenimentul rutier s-a produs în faţa fabricii de pantofi Ara, pe Calea Revoluţiei din Valea lui Mihai. Aflat la volanul maşinii de serviciu, primarul Nyakó József a ieşit din parcare fără să acorde prioritate unui autoturism care circula dinspre Satu Mare spre centrul oraşului.

În urma impactului, ambele maşini au fost avariate, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit. "Am ieşit din parcare cu maşina şi am fost lovit de o altă maşină. Se întâmplă când eşti grăbit şi nu eşti atent. Nu a fost rănit nimeni. Avariile la maşina cealaltă vor fi plătite de asigurator, iar eu voi plăti reparaţia pentru maşina Primăriei", a explicat, pentru BIHOREANUL, Nyakó József.

Edilul pretinde că, deși era o zi de sâmbătă, se afla în interes de serviciu în zonă. "Asta e. Problemele comunităţii există însă şi sâmbătă, trebuie rezolvate. Asta nu prezintă interes, dar dacă primarul dă de belea, da, atunci se face din ţânţar armăsar. E bine că nu a fost nimeni rănit. Maşinile s-au turtit, dar se repară", a mai spus edilul.

Incidentul de vineri este al doilea pe care primarul oraşului Valea lui Mihai îl provoacă în trafic. Anul trecut, o persoană a fost rănită, iar trei maşini, între care şi cea a Primăriei Valea lui Mihai, au fost avariate după ce Nyakó a intrat într-o intersecţie de pe un drum secundar, fără să se asigure. Şi atunci, la fel ca acum, evenimentul rutier s-a produs pe Calea Revoluţiei.

Aflat la volanul aceleiaşi Skoda Octavia, proprietatea Primăriei Valea lui Mihai, edilul nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier "Oprire" şi a pătruns în intersecţie de pe un drum secundar şi a acroşat un autoturism Dacia, condus pe drumul prioritar de un localnic în vârstă de 71 ani. În urma impactului, cea de-a doua maşină a fost proiectată într-un Audi, care staţiona în afara părţii carosabile. "Am plătit şi atunci reparaţiile maşinilor", zice acum edilul.