Primarul Ilie Bolojan nu se va mai ocupa nemijlocit de conducerea municipalităţii. Începând din luna aprilie, edilul îşi va delega cea mai mare parte a atribuţiilor către administratorul public Eduard Florea. "Domnul Florea va coordona începând cu sfârşitul acestei luni Direcţia monitorizare cheltuieli de funcţionare, Serviciul de relaţii cu publicul şi Biroul de resurse umane", a anunţat edilul luni într-o conferinţă de presă.

Pe viitor Bolojan se va concentra pe relaţia cu instituţiile din Bucureşti pentru deblocarea proiectelor europene aflate în derulare. "Spre exemplu, eu plec la Bucureşti pentru a rezolva probleme legate de proiectul Nufărul geotermal sau de transferul terenurilor de la CFR pentru drumul expres, şi sunt tot felul de probleme care pot să apară. Având în vedere că aeroportul funcţionează în bune condiţii trebuie să merg pe roţi, drumul durează câteva ore în plus iar cineva trebuie să coordoneze în absenţa mea aceste activităţi", a spus edilul.

Eduard Florea îşi va prelua noile atribuţiuni de săptămâna următoare. "Mă voi concentra în primul rând pe standardizarea activităţii departamentelor aflate în coordonare şi pe implementarea unor soluţii inovative în relaţia cu cetăţenii, menite să reducă inclusiv termenele de eliberare a documentelor solicitate de către cetăţeni", a spus directorul.

După preluarea atribuţiunilor de către Eduard Florea, în subordinea primarului Ilie Bolojan vor mai rămâne Direcţia Juridică şi Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor.