Primarul suspendat al Beiuşului, Adrian Domocoş, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, după ce, la începutul săptămânii, judecătorul de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor a admis solicitarea procurorilor DNA de a prelungi măsura.

Decizia a fost contestată, deja, de Domocoş, urmând ca verdictul final să fie dat de Curtea de Apel Oradea.

Între timp, procurorii au găsit dovezi legate şi de alte abuzuri ale edilului, motiv pentru care intenţionează să extindă cercetările faţă de el, dar şi faţă de alte persoane.

După cum se ştie, primarul municipiului Beiuş, acum suspendat din funcţie, a fost arestat pe 16 decembrie, la cererea DNA. Pe 24 decembrie, Curtea de Apel Oradea a decis, însă, ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu până în 14 ianuarie 2015.

Domocoş a fost reţinut pe 15 decembrie, împreună cu administratorul Episcopiei Greco-Catolice a Oradiei, Ovidiu Constantin, într-un dosar în care este acuzat că a luat mită şi a abuzat de funcţia publică pentru a obţine pentru firma sa, pe care o conduce prin intermediul mamei, un spaţiu de la Eparhie, cu o chirie simbolică, promiţând în schimb că va favoriza biserica.

Citiţi pe această temă şi articolul "Afaceri pe casa Domnului: Detalii din dosarul în care primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, făcea afaceri ilegale cu biserica"

Citiţi şi "Şpăgi în serie: Primarul Beiuşului, Adrian Domocoş, trimis în judecată şi în "dosarul Unicarm""