Primele concluzii ale poliţiştilor rutieri bihoreni în accidentul produs marţi seară pe Şoseaua Borşului, între Oradea şi Sîntion, arată că vina pentru evenimentul rutier o poartă şoferul TIR-ului, un tânăr de 27 de ani din Polonia, care venea dinspre vamă.

Acesta a virat stânga pe linie dublă continuă izbind în plin microbuzul care circula din sens opus. Se pare că TIR-ul a vrut să intre la benzinăria din apropiere, când a luat în plin microbuzul.

"Un bărbat de 27 ani din Polonia în timp ce conducea un ansamblu format dintr-un autotractor cu semiremorcă pe DN1, dinspre Borş înspre Oradea, a efectuat un viraj la stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, nu a acordat prioritate de trecere, a pătruns pe sensul opus de circulaţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism (8+1 nr) condus din sens opus de un tânăr de 19 ani din comuna Sîg, judeţul Sălaj", a declarat, miercuri dimineaţă, pentru BIHOREANUL, comisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

În urma accidentului rutier, o femeie de 54 ani din comuna Sîg judeţul Sălaj, pasageră în autoturism, a murit pe loc. Medicii de la SMURD au încercat să o resusciteze zeci de minute, însă fără rezultat. Alte 5 persoane din microbuz, adică şoferul autoturismului şi ceilalţi patru pasageri, au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea.

Medicii spun că starea a trei dintre răniţi este extrem de gravă şi sunt internaţi la secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

"Un tânăr în vârstă de 19 ani este internat cu politraumatism, traumatism cranio cerebral sever, fractură de humerus şi fractură de bazin, iar un alt băiat, tot de 19 ani, a suferit politraumatism şi traumatism toraco-abdominal. Un pacient de 22 ani a suferit politraumatism, traumatism cranio cerebral sever, traumatism toraco abdominal şi ruptură de splină, motiv pentru care a şi fost operat imediat", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al UPU - SMURD Bihor, dr. Alexandru Mateoc.

În sala de operaţie a intrat, marţi seară, şi o tânără de 19 ani, cu politraumatism, traumatism toraco abdominal şi ruptură de splină, de unde, apoi, a fost transferată la secţia de Terapie Intensivă. Un alt tânăr, de 20 de ani, a suferit şi el multiple contuzii, însă care nu i-au pus viaţa în pericol.

După cum BIHOREANUL a relatat, la scena accidentului, peisajul era dezolant. Pe o suprafaţă de zeci de metri pătraţi în jurul celor două maşini s-au răspândit bucăţi din acestea, dar şi bagaje provenind din microbuzul cu români, precum şi motorină scursă dintr-un rezervor spart.