Poliţiştii rutieri au făcut publice primele concluzii în cazul accidentului produs vineri, la prânz, pe Calea Borşului, unde o fetiţă de 8 ani şi fratele ei în vârstă de 21 ani au fost răniţi după ce maşina lor, un Volkswagen Golf, s-a lovit de un TIR.

În urma verificărilor s-a stabilit că accidentul s-a produs după ce şoferul în vârstă de 62 ani al autotrenului, un cetăţean din Republica Moldova, a ieşit dintr-o benzinărie fără să respecte semnificaţia indicatoarelor „Cedează trecerea” şi „Obligatoriu la dreapta”.

„Şoferul a efectuat un viraj la stânga, încălcând marcajul dublu continuu care delimitează cele două sensuri de circulaţie, nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar pe direcţia Oradea - Borş, de un tânăr de 21 ani din comuna Borş”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului şi sora lui de 8 ani, pasageră în autoturism, au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean Oradea, din fericire cu leziuni uşoare.

„Fetiţa a avut un traumatism cranian şi a fost transferată pentru supraveghere la Spitalul Municipal Oradea. Fratele ei a avut un traumatism cranian şi un traumatism facial, însă leziunile erau superficiale, motiv pentru care a fost lăsat acasă”, a declarat dr. Dacian Juca, locţiitorul şefului SMURD-UPU Bihor.