După un sezon al superlativelor, echipa fanion a judeţului, FC Bihor Oradea a reuşit miercuri seară să obţină obiectivul mult dorit al întregii suflări fotbalistice din judeţ, promovarea în liga secundă. Cei 10.000 de suporteri au declanşat fiesta la finalul jocului cu CSC Ghiroda şi Giarmata Vii, iar fotbaliştii orădeni au fost premiaţi de reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal. În acest sezon, FC Bihor a dat şi golgheterul Ligii a III-a, pe Sergiu Jurj, autor a 30 de goluri. Vezi primele reacții de după meci!

Sezonul echipei orădene a fost unul excelent, FC Bihor fiind singura echipă neînvinsă din eşalonul III, din toate cele 100 de participante.

După ce a câştigat Seria a 8-a clar, la o diferenţă de 15 puncte faţă de ocupanta locului 2, a trecut la barajul de promovare şi de ACSO Filiaşi şi CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

„A fost un joc ca al unei finale, am fost foarte pragmatici, dar ne-am dorit foarte mult această victorie. Am încercat să fim echilibraţi şi să ne gândim numai la victorie, iar acest lucru s-a şi văzut şi am câştigat. Meritam victoria şi meritam această promovare. Mulţumesc din suflet echipei, pentru că fără ei nu puteam, mulţumesc jucătorilor pentru că m-au acceptat în acest an, fiindcă au fost momente când am fost destul de sever cu ei, dar fără disciplină, fără unitate şi fără seriozitate nu puteam reuşi. Trebuie să ţinem cont de un singur lucru, că această echipă a muncit un an de zile, într-un an greu, un an cu presiune. Nu e o echipă experimentată, dar e o echipă muncitoare şi cu calitate”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul principal al echipei orădene, Florin Farcaş, mulțumindu-le pe rând tuturor celor care au făcut posibilă victoria.

Sergiu Jurj, golgheterul campionatului

Pe lângă faptul că a câştigat clar Seria a 8-a, dar şi barajul de promovare, echipa orădeană a dat în acest sezon şi golgheterul Ligii a III-a. Este vorba despre Sergiu Jurj, atacantul care în returul cu Ghiroda a înscris golul al doilea. În total, în acest sezon Sergiu Jurj (foto jos) a reuşit să marcheze 30 de goluri, fiind de departe cel mai bun marcator dintre jucătorii celor 100 de echipe.

„Sunt foarte fericit, cred că am demonstrat din minutul 1 că suntem o echipă puternică. Toate discuţiile care au fost înaintea meciului retur ne-au ambiţionat şi cred că am demonstrat că nu avem nevoie de ajutorul nimănui şi că suntem o echipă puternică, care câştigăm pe teren, aşa cum am câştigat tot campionatul şi nu am fost învinşi deloc”, a precizat, la finalul disputei de miercuri, Sergiu Jurj.

Pe lângă faptul că a avut un sezon foarte bun din punct de vedere sportiv, FC Bihor a stat bine şi din punct de vedere administrativ, conducerea clubului reuşind să atragă aproape 400.000 de euro din mediul privat, devenind din acest punct de vedere un model de organizare pentru celelalte cluburi.

De asemenea, FC Bihor a reuşit şi recordul de a avea la Liga a III-a 7.000 de abonaţi.

Încununarea unei munci intense

La finalul partidei de miercuri seară, președintele FC Bihor, George Tătar (foto jos) s-a declarat încântat de rezultat.

„A fost un meci extraordinar, o fericire de nedescris. Este încununarea unei munci intense de un an de zile. Am spus dinainte că noi suntem încrezători, ştiam că suntem echipa mai bună. Am arătat-o şi în meciul cu Filiaşi şi în meciul cu Ghiroda. Poate nu au fost rezultatele chiar cele pe care le aşteptam, dar noi am fost încrezători. Ca echipă, ca fotbal, suntem peste cei de la Ghiroda şi mă bucur foarte mult că am câştigat la un scor la care nu cred că mai pot fi discuţii. A fost un sezon fără înfrângere pentru noi, a fost şi un sezon intens, am avut foarte mult de lucru, dar mă bucur că am reuşit, pentru că acest sistem de promovare din Liga a III-a în Liga a II-a este foarte greu, mai greu decât cel de promovare din Liga a II-a în Liga I”, a spus Tătar.

Președintele FC Bihor a subliniat și faptul că sezonul a fost unul bun și din punct de vedere financiar și a amintit emulația creată în jurul fotbalului orădean date fiind meciurile din Cupa României, care au adus la Oradea echipe cu tradiție ca Dinamo și FCSB.

„Şi din punct de vedere administrativ a fost un an foarte bun, ştiţi foarte bine, au venit destul de mulţi oameni alături de noi, foarte mulţi sponsori, am avut Primăria şi Consiliul Judeţean alături de noi. Avem acum vestea foarte bună şi cu stadionul nou, am avut Cupa României, unde am făcut o figură foarte frumoasă. S-a creat de la începutul acestui sezon o emulaţie la Oradea, aţi văzut şi acum, am avut stadionul plin. Astfel, aş vrea să le mulţumesc suporterilor, orădenilor şi bihorenilor, pentru faptul că au fost alături de echipă”, a mai spus la finalul partidei cu Ghiroda preşedintele clubului FC Bihor, George Tătar.

După ce au sărbătorit miercuri seara, pentru componenţii echipei FC Bihor va urma o binemeritată vacanţă.

Conducerea clubului, însă, nu va avea o misiune ușoară, având în vedere că trebuie să pregătească strategia pentru Liga a II-a, unde nivelul va fi cu totul altul, mult mai ridicat.

De notat că printre spectatorii care au asistat la jocul de miercuri seara s-a numărat şi cel mai bun arbitru român al momentului, Istvan Kovacs.


FC Bihor Oradea – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 3-0 (2-0)

Au marcat: Csaba Preklet (min. 42), Sergiu Jurj (min. 45+1) şi Adrian Gîdea (min. 67 din penalty)

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, An. Vînău – R. Farcaş – cpt. (min. 74 L. Ioviță) – Sg. Ciocan (min. 60 M. Hosu), A. Moga (min. 76 Kr. Gagyi), V. Calugher (min. 60 Bg. Vasile), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (min. 76 Fl. Chitaș). Antrenor: Florin Farcaș

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: T. Ciocan – Vasluian (min. 90+2 Datcu), Butnărașu, D. Pop, Hecsko – Al. Popovici (min. 84 Ad. I. Ilie), P. Jichici (min. 9 eliminat), Gab. Precup, Mancaș - cpt. (min. 68 Ad. D. Popa) – R. Trandu (min. 84 Coroiu), Buțu (min. 68 Bulza). Antrenor: Sorin Bălu

Arbitri: Horațiu Mircea Feșnic (Cluj - Napoca) – Alexandru Cerei (Cluj - Napoca) și Mihai Marius Marica (Bistrița)