Politicienii implicați în alegerile locale din Oradea știu deja câte mandate va avea fiecare partid care a concurat pentru Consiliul Local al municipiului.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, care precizează că această situație este certă și că ține cont, de asemenea, de redistribuirea voturilor date unor formațiuni care nu au atins pragul electoral de 5%, noutatea principală este că AUR va avea doi reprezentanți în deliberativul municipal.

PNL și-a păstrat majoritatea, chiar dacă are cu 3 aleși mai puțin, PSD este în stagnare, iar UDMR a înregistrat un avans de 1 consilier față de rezultatele obținute cu patru ani în urmă.

Concret, PNL va avea 17 mandate (față de 20 câți are în prezent) în baza scorului de 58,11% (din voturile valabil exprimate și centralizate până acum), UDMR va avea 5 mandate față de 4 în prezent (cu 16,59%, beneficiind de un mandat în plus prin redistribuire), PSD rămâne la 3 mandate (11,97%), iar AUR accede pentru prima oară în Consiliul Local Oradea, cu 2 consilieri municipali (5,39%).

De notat că USR a ratat și de data aceasta, la fel ca în 2020, intrarea în Consiliul Local Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!