Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc, a declarat vineri că, pentru a se conforma Ordonanţei de Guvern privind reducerea personalului din instituţiile administraţiei publice locale, conducerea CJ vizează renunţarea la circa 40 de angajaţi, în general din rândul personalului administrativ, de la Filarmonică, Teatrul de Stat, Teatrul Arcadia pentru Copii şi Tineret, Muzeul Ţării Crişurilor, Biblioteca Judeţeană, Şcoala de Artă Populară Francisc Hubic şi Centrul Judeţean pentru păstrarea şi promovarea culturii populare.

"Propunerile pe baza cărora consilierii se vor pronunţa în şedinţa de luni vin de la şefii instituţiilor care vor face reduceri", a precizat Voloşeniuc pentru BIHOREANUL. Astfel, la Filarmonică s-a propus reducerea organigramei cu patru muzicieni de la orchestra simfonică, trei de la Ansamblul Folcloric Crişana şi unul de la Ansamblul Nagyvarad. De la Teatrul de Stat urmează să fie disponibilizaţi zece angajaţi, de la Teatrul Arcadia - doi, de la Muzeul Ţării Crişurilor - şase, de la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai - cinci salariaţi, de la Şcoala Francisc Hubic - doi, iar de la Centrul Judeţean pentru păstrarea şi promovarea culturii populare - un salariat.

Vicepreşedintele Dumitru Voloşeniuc a specificat, de asemenea, că persoanele care urmează a fi disponibilizate provin din rândul personalului contractual, nu al funcţionarilor publici, şi că la selectarea lor au fost avute în vedere criterii precum vârsta, cumulul de funcţii şi disciplina.

În ce priveşte economia pe care mizează conducerea CJ prin aplicarea acestei măsuri, ea este de circa 100.000 de lei pe an.

În perioada următoare, a mai spus Voloşeniuc, CJ va face reduceri de personal şi din rândul altor instituţii subordonate, precum Direcţia de Asistenţă Socială şi Serviciul de Evidenţa Persoanelor.