Primii turişti au ieşit luni la baie în piscinele termale din Băile Felix, profitând de relaxarea măsurilor anti-Covid şi în ciuda reprizelor repetate de ploaie.

"Măcar e un început..."

Luni după-amiază, în staţiune era deschis doar aquapark-ul President. De-a lungul zilei acesta a avut circa 40 de clienţi, majoritatea turişti cazaţi în complex. "Nu sunt mulţi turişti, dar măcar e un început, până se duce vestea că am deschis", a spus un angajat.

Vizitatorii au înotat, s-au dat pe tobogane, iar cei mai mici s-au bucurat de jocurile de apă din bazinul care le este dedicat.

Deocamdată în aquapark sunt deschise doar piscinele exterioare, spaţiul din interior fiind în continuare restricţionat publicului.

Înainte de intrarea în aquapark turiştii sunt termoscanaţi, îndemnaţi să îşi cureţe încălţămintea călcând pe un covor îmbibat cu dezinfectant, iar mâinile cu gel biocid pus la dispoziţie. Pe toată perioada în care traversează spaţiile interioare vizitatorii sunt obligaţi să poarte mască.

Pentru siguranţă, în exterior şezlongurile au fost distanţate, la fel ca şi mesele în zona de terasă, iar angajaţii din zona de food poartă măşti. "Am luat toate măsurile posibile pentru ca toţi clienţii noştri să fie în siguranţă", a declarat directorul complexului, Dumitru Fechete.

Ştrandul Apollo se deschide marţi!

În ciuda măsurilor de relaxare, staţiunea Băile Felix e în continuare aproape pustie. Spaţiile de cazare ale societăţii Turism Felix sunt în continuare închise. Hotelurile Internaţional, Termal şi Nufărul se vor deschide abia de joi, iar Poieniţa din 1 iulie.

În condiţiile în care restaurantele din interior rămân închise, cele patru unităţi hoteliere au avantajul că le pot servi turiştilor masa pe terasă.

Angajaţii societăţii s-au întors de săptămâna trecută la muncă pentru ultimele reparaţii, pregătiri şi curăţenia de dinaintea deschiderii.

Spre deosebire de anii anteriori, deocamdată piscinele hotelurilor vor fi rezervate exclusiv clienţilor cazaţi.

În ceea ce priveşte ştrandul Apollo, din centrul staţiunii, luni acesta era încă închis. "S-a făcut aprovizionarea, se predau gestiunile, se fac ultimele pregătiri în vederea deschiderii", a spus directorul SCT Felix, Florian Serac. Ştrandul mare se va deschide marţi la ora 8, cu program până la ora 20.

"Nu putem deschide"

În Oradea, ştrandul Ioşia se va deschide în cea de-a doua jumătate a acestei săptămâni. În schimb, conducerea Administraţiei Domeniului Public nu a luat încă o decizie cu privire la data deschiderii aquapark-ului Nymphaea. "Cu vremea asta nu putem deschide, pentru că lucrăm în pierdere", a declarat directorul ADP, Liviu Andrica.

Conducerea societăţii a stabilit deja măsurile de protecţie care trebuie luate pentru protejarea clienţilor şi a angajaţilor faţă de infectarea cu noul coronavirus, începând de la proceduri de dezinfectarea a mâinilor şi picioarelor la intrare până la amenajarea unor culoare de acces diferite pentru cei care intră şi cei care ies din aquapark.

Suplimentar, pentru evitarea aglomeraţiei la intrare, directorul Andrica ia în calcul vânzarea biletelor exclusiv online şi introducerea unui nou tip de brăţară care să aibă preîncărcată suma de 100 lei.