Primul autobuz Mercedes hibrid, din locul de 15 achiziţionate de OTL printr-un proiect european, a ajuns miercuri la Oradea.

"Întregul lot va fi livrat şi va intra pe traseele din oraş înainte de sfârşitul lunii martie", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Noile autobuze hibrid, cu motor diesel cu aspiraţie liberă care respectă standardul de emisii Euro-6 şi motor electric, vor circula în oraş după ce vor fi dotate cu echipamente de validare a călătoriei.

"Lungi de 12 metri, noile vehicule dispun de sisteme de informare, sunt prevăzute cu camere de supraveghere pentru siguranţa călătorilor şi includ un sistem de monitorizare a numărului de pasageri. Autobuzele se remarcă prin costul scăzut de operare, eficienţă ridicată şi consumul redus de combustibil", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Noile mijloace de transport în comun au podeaua complet coborâtă, instalaţie de pornire pentru temperaturi scăzute şi frână de serviciu pneumatică cu 2 circuite independente, cu sistem EBS/ABS - ASR, sistem de frânare recuperativ şi o perioadă de garanţie de 4 ani sau 280.000 de kilometri parcurşi.

Capacitatea de transport a unei garnituri este 108 locuri din care 27 de locuri pe scaun plus cel al şoferului.

Contractul pentru furnizarea autobuzelor a fost semnat în august anul trecut cu termen de predare a acestora într-un interval de 14 luni.

Valoarea totală a achiziţiei, finanţată prin două proiecte europene, se ridică la 22,5 milioane lei din care contribuţia municipalităţii este de 2%.

Autobuzul preluat miercuri este al doilea cu motorizare hibridă din parcul OTL după ce anul trecut societatea a cumpărat, tot printr-un proiect european, un autobuz hibrid şi alte şase Euro-6.