Medicii tineri vor avea un motiv în plus să rămână în Oradea. Primul din cele două blocuri pentru medici rezidenţi programate să fie construite în curtea Spitalului Municial Gavril Curteanu a fost cuprins în lista investiţiilor care urmează să fie finanţate anul viitor de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

"Lucrările vor începe anul viitor, iar blocul va fi o facilitate suplimentară, care va fi pus la dispoziţia sistemului sanitar şi a Facultăţii de Medicină, pentru medicii rezidenţi. Investiţia este menită să atragă la Oradea medici competenţi iar noi ne dorim ca pe o parte din ei, pe cei mai buni, să-i convingem că merită să rămână în Oradea", a declarat primarul Ilie Bolojan, potrivit unui comunicat al municipalităţii.

Investiţie estimată la circa un milion de euro, blocul va număra 30 de unităţi locative cu garsoniere şi apartamente.

Potrivit înţelegerii făcute de Primărie cu MDRAP, Ministerul Dezvoltării va finanţa construirea imobilului pe terenul pus la dispoziţie de către municipalitate, iar bugetul local va acoperi costul execuţiei utilităţilor aferente construcţiei de la apă şi canalizare la energie termică, electrică şi gaze.

Primăria va mai asigura sistematizarea zonei prin amenajarea de alei pietonale şi spaţii verzi.