România intră la apă! Joi seara a avut loc inagurarea reprezentanţei oficiale în România a Scuba Schools International, organizaţie internaţională specializată în brevetarea scafandrilor şi instructorilor de scufundare.

"De acum înainte nu vom mai fi nevoiţi să ne brevetăm scufundătorii în Ungaria sau Germania, pentru că vom avea la noi în ţară propria reprezentanţă SSI. Până acum nu aveam în România un astfel de birou", a declarat Tamas Lunca, instructor de scufundări în cadrul clubului orădean Nautilus.

Cu ocazia evenimentului a fost dat în folosinţă şi primul magazin cu articole de scufundări din Ardeal, acesta fiind al treilea din ţară, după cel din Constanţa şi Bucureşti.

La deschiderea magazinului situat în strada Americii 4, lângă magazinul Metro, au participat zeci de absolvenţi ai cursurilor de scunfundări, membrii şi simpatizanţi ai clubului Nautilus, printre care şi PSD-istul Claudiu Pop, directorul comercial al CAO.

Spre deliciul asistenţei, conducerea unităţii a prezentat costumele pentru scufundări în stil bodypainting cu ajutorul unor manechine "îmbrăcate" de la mijloc în sus doar în... vopsea.

În cadrul întâlnirii, instructorul Tamas Lunca le-a arătat pasionaţilor de scufundări un colţ de megalodon, strămoşul gigantic al marelui rechin alb. Bestia primordială avea scheletul din cartilagiu nu oase fapt pentru care fosilele rămase în urma sa, cele mai vechi fiind datate cu 18 milioane de ani în urmă, sunt extrem de rare.

Piesa, care va intra în muzeul clubului Nautilus, este cu atât mai spectaculoasă cu cât, dacă dimensiunile dinţilor celui mai mare exemplar de rechin alb abia ajung la 5-6 centimetri, colţii de megalodon atingeau cu uşurinţă 16-20 centimetri.