Devenită cântăreaţă de jazz şi meloterapeută în Londra, orădeanca Sînziana Vrabie a susţinut joi seară primul concert în oraşul său natal, la Casa Darvas - La Roche. Aceasta a încântat publicul prezent cu numeroase piese interpretate de Ella Fitzgerald.

Concertul a început după ora 19, când în grădina muzeului Art-Nouveau s-au adunat zeci de persoane curioase să o asculte pe tânăra cântăreaţă.

Aceasta a fost invitată în faţa lor de actorul Şerban Borda. "Îmi amintesc că atunci când era mică şi venea la teatru, tare pasionată de muzică era. Iat-o acum în faţa voastră", a spus actorul, care l-a invitat şi pe pianistul David Luca să o acompanieze.

Ea a interpretat piese cunoscute de jazz precum "Fly Me to the Moon", "Dream a Little Dream of Me" şi balade cântate de Ella Fitzgerald precum "Misty" ori "My funny Valentine".

Publicul a fost cucerit de vocea ei. "Sper că o să mai avem ocazia să o ascultăm în Oradea. Este minunată", a spus o orădeancă.

La finalul concertului de circa o oră, Sînziana a primit şi buchete de flori şi o mulţime de aplauze.

BIHOREANUL a scris anul trecut povestea cântăreţei, ea fiind născută într-o familie de medici din Oradea. A copilărit în oraşul de pe Criş, iar la 17 ani a plecat în Marea Britanie să înveţe la Abbots Bromley School, în apropiere de oraşul Birmingham.

Încă de la începutul clasei a XII-a, tânăra s-a pregătit pentru Conservator. A participat la mai multe audiţii din cadrul mai multor şcoli şi a intrat la specializarea jazz la Guidhall, Conservatorul unde visa să înveţe şi unde au absolvit şi actorii Orlando Bloom şi Daniel Craig.

Vreme de patru ani a studiat tainele jazzului şi s-a făcut remarcată ca solistă, inspirată de Ella Fitzgerald şi Nancy Wilson, dar şi de doinele româneşti, pe care le cântă adesea în stil jazz. Aceasta a susţinut mai multe concerte în pub-uri şi în music venues, localuri în care britanicii ascultă muzică live.

Anul acesta, Sînziana şi-a încheiat studiile de master în meloterapie, tot la Guildhall.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!