În timp ce căutau doi consilieri judeţeni cu care să facă o nouă majoritate şi să-l înlocuiască pe liderul PSD Bihor, Ioan Mang, din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, pentru a pune în această poziţie un democrat-liberal, PNL şi PDL primesc prima lovitură prevăzută prin Ordonanţa de Urgenţă care legalizează prostituţia politică.

Vineri, consilierul judeţean Dorel Dume, ales în 2012 din partea PDL Bihor, şi-a depus la secretariatul Consiliului Judeţean notificarea că optează pentru calitatea de membru al PSD.

Mişcarea survine la doar o zi după o conferinţă de presă susţinută în comun de preşedinţii PNL şi PDL Bihor, în care atât Cornel Popa, cât şi Gavrilă Ghilea, se arătau optimişti că niciun primar şi niciun consilier local nu va fugi din aceste partide pentru a se înrola în PSD.

Întrebat de BIHOREANUL despre demersul lui, Dorel Dume a spus că nu se mai regăsea în actuala formaţiune politică de dreapta. „Mă simt probabil un pic mai bine, PD-ul în care eu eram nu mai există", şi-a justificat gestul noul PSD-ist.

Dorel Dume a recunoscut că a avut „discuţii cu domnul preşedinte Mang" şi pretinde că trădarea sa nu are nicio legătură cu păstrarea postului de director adjunct la Administraţia Bazinală de Ape Crişuri, obţinut în baza algoritumului politic, datorită PDL. „Eu sunt pe post de execuţie, dacă trebuia să fiu condiţionat politic aş fi fost în 2012, când s-a creat acea majoritate cu USL peste tot", a spus Dume.

Ex-PDL-istul a mai afirmat că pasul pe care l-a făcut a fost determinat de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Ponta care legiferează traseismul: „Acea Ordonanţă m-a determinat, altfel nu făceam acest pas, pentru că îmi pierdeam locul de consilier judeţean".

Întărirea PSD Bihor cu încă un reprezentant în CJ va face şi mai dificilă încercarea PNL şi PDL de a-l înlocui din funcţia de vicepreşedinte pe Ioan Mang cu liderul grupului de consilieri judeţeni democrat-liberali, Ionel Avrigeanu. Până în prezent, PNL şi PDL aveau nevoie să-i convingă să adere la o nouă majoritate pe cei doi reprezentanţi ai PPDD, dar de acum va trebui să caute nu două, ci trei voturi pe care să se bazeze pentru a avea o majoritate de două treimi.

Citiţi pe această temă şi articolul "Cornel Popa: Vreau un vicepreşedinte al CJ de la PDL, dar întâi trebuie făcută noua majoritate"