Primul dintre cele trei magazine Kaufland din Oradea a fost inaugurat pentru oficialităţi miercuri de la ora 11, în prezenţa mai multor autorităţi locale.

"Este normal ca administraţia publică să sprijine Kaufland. Prin locurile de muncă create şi planurile firmei de a deschide încă două magazine la Oradea încă din acest an, Kaufland se dovedeşte cel mai important brand de profil prezent în Oradea", a declarat viceprimarul Gheorghe Carp.

Conform declaraţiei directorului magazinului, Cristian Câmpan, următoarele magazine Kaufland din Oradea se vor deschide tot în 2011. "Următorul magazin Kaufland va fi construit în cadrul mall-ului care va fi construit pe amplasamentul fostei fabrici Înfrăţirea, iar amplasamentul celui de-al treilea va fi cunoscut în curând", a spus Câmpan.

Pentru magazinul Kaufland, ziua inaugurării numără trei evenimente majore. După deschiderea pentru oficialităţi, la ora 15 a avut loc inaugurarea pentru angajaţii magazinului şi familiile lor, iar de la ora 16 primul magazin Kauflad din Oradea s-a deschis şi clienţilor.

La festivitatea de deschidere a magazinului din Şoseaua Borşului nr. 6 au mai participat, printre alţii, şi prefectul Gavrilă Ghilea şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Pîrcioagă.

Construcţia unui magazin Kaufland durează în medie circa şase luni. Construcţia celui din Şoseaua Borşului a început pe 26 noiembrie 2010, acesta fiind dat în folosinţă în 22 iunie.

Grupul Kauland se numără printre cele mai mari mari companii de retail din Europa, cu peste 1.000 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România. Kaufland România a creat până în prezent peste 7.600 de noi locuri de muncă directe, din care 150 la Oradea.

Magazinele conţin până la 15.000 de articole diverse (produse de marcă, produse regionale şi mărci exclusive), Kaufland mizând pe produse proaspete şi variate la preţuri reduse. Pentru clienţii săi, firma şi-a creat o marcă proprie, K-clasic, sub care vinde produse la un preţ cu 35% mai mic decât practicat de producătorii de pe piaţă.