Primul mesaj din partea cadrelor medico-sanitare care muncesc la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea după izbucnirea şi în plan local a crizei coronavirusului aparţine doctoriţei Mirela Indrieş.

Fotografia doctoriței - ce o înfăţişează echipată cu combinezonul şi accesoriile de protecţie specifice, împreună cu două colaboratoare - a fost difuzată joi pe Facebook de anestezista Carmen Pantiş, cu o explicație sumară: „Doamna dr. Mirela Indireş cu echipa ei din Clinica Infecţioase Spital Municipal Oradea”.

Contactată de BIHOREANUL, dr. Indrieş a dorit să transmită un mesaj de calm pentru orădeni şi bihoreni. „Să stea toată lumea în casă. Noi suntem calmi, la datorie. Am fost pregătiţi pentru asta, încă din 2012, de când cu SARS şi Ebola. Calm, toată lumea”, a declarat dr. Mirela Indrieş.

Medicul a cerut ca „toată lumea să stea în case, să nu meargă în magazine sau chiar la relaxare pe malul Crişului, cum am văzut azi dimineaţă în zona Sovata”, şi a pledat pentru ca populaţia să respecte măsurile de distanţare socială recomandate de autorităţi.

De asemenea, medicul a dat asigurări că echipa de la Secţia de Boli Infecţioase dispune de materialele necesare pentru a-şi derula activitatea în această perioadă, pentru tratarea bolnavilor şi ţinerea sub control a răspândirii bolii.

În prezent, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea sunt internate 26 de persoane suspecte de infectare, iar de la izbucnirea crizei două orădence au fost confirmate cu COVID-19.