Ambasada României în Regatul Spaniei a anunţat că ambasadorul George Bologan l-a premiat luni pe Aurel Truţă, primul primar român din Spania, al localităţii Páramo de Boedo din comunitatea Castilla y Leon. 

Diploma de excelenţă i-a fost acordată lui Aurel Truţă "în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru implicarea activă în dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor româno-spaniole şi a dezvoltării sentimentului de cetăţenie europeană".

Ceremonia înmânării Diplomei de excelenţă a avut loc la sediul primăriei localităţii Páramo de Boedo din comunitatea Castilla y Leon.

"Aurel Truţă nu este dintre cei care se pun în tribune să cârcotească, este cel care a avut temeritatea să coboare în teren, să dovedească cu pasiune că atunci când ai un sistem de valori poţi să reuşeşti calificarea. Normalitatea în Uniunea Europeană se defineşte şi prin acest exemplu, de a avea sentimentul de cetăţeni europeni în orice stat membru ne-am afla şi de a nu ne uita originile şi obligaţia morală de a ne face respectaţi prin noi înşine. Meritele trebuie recunoscute, dacă nu dorim să avem o societate depresivă şi deviantă în care reflexele normalităţii riscă să dispară", a transmis ambasadorul George Bologan, bihorean de origine. 

Aurel Truţă (stânga) primind diploma din partea ambasadorului George Bologan

La rândul său, viceprimarul localităţii, Mariano Marcos Gallego, a menţionat că Aurel Truţă este un pivot al relaţiei dintre România şi Spania şi este respectat datorită abilităţilor sale de bun gospodar.

Ambasada României în Spania a subliniat că Aurel Truţă este un model pentru comunitatea românească din Spania.

Potrivit Televiziunii Române, Aurel Truţă este originar din Alba Iulia şi a părăsit România în urmă cu mai bine de 20 de ani. El a ajuns edil în regiunea Castilla y Leon după ce a lucrat în agricultură, a fost chelner şi apoi muncitor în construcţii. În mandatul său, în comunitatea Páramo de Boedo s-au realizat mai multe investiţii, printre care reabilitarea bisericii - monument istoric şi a locului de joacă. 

Spania și Regatul Unit al Marii Britanii găzduiesc cele mai mari comunități de români expați.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!