Trei tineri au fost arestaţi preventiv marţi, iar un minor a fost plasat în arest la domiciliu, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care îi cercetează pentru tâlhărie calificată, după ce au jefuit un tânăr în plină stradă.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Poliţia Bihor, atacul s-a produs în seara zilei de 1 ianuarie, în jurul orei 22.30, în Oradea.

"Inculpaţii l-ar fi acostat pe un tânăr de 16 ani, din municipiul Oradea, în timp ce acesta se deplasa pe strada Corneliu Coposu din Oradea și, prin violență și amenințări, l-ar fi deposedat de două telefoane mobile, cauzându-i un prejudiciu total estimat la 5.600 de lei", se arată în informare. 

Atacatorii au fost găsiţi de poliţiştii de ordine publică, la scurt timp de la comiterea faptei, oamenii legii recuperând şi telefoanele mobile astfel sustrase.

Este vorba despre trei tineri din comuna Tinca - Claudiu Gal (20 ani), Abel Aurel Covaciu (17 ani), Iacob Rodian Covaciu (16 ani) - şi un orădean în vârstă de 14 ani, Sebastian Teodor Varga.

Cu toţii au fost reţinuţi pentru 24 ore şi duși marţi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă. Solicitarea a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi în cazul tâlharilor din Tinca, pentru care a dispus să fie arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 zile. Adolescentul orădean a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 zile.

Măsurile dispuse de Judecătoria Oradea mai pot fi contestate la Tribunalul Bihor.

Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!