Începe să capete formă de pod! Asocierea de firme reprezentată de Bilfinger Baugesellschaft a finalizat vineri montarea primelor 30 de grinzi de beton de pe viitorul pasaj suprateran pe care şoseaua de centură va traversa intersecţia cu DN 76 din zona Selgros. Fixarea blocurilor de beton pe primele două deschideri ale pasajului s-a desfăşurat fără incidente cu restricţionarea traficului prin sensul giratoriu, începând de miercuri dimineaţă, la o singură bandă de circulaţie.

"Următoarea etapă a montării grinzilor e prevăzută pentru intervalul 29 iulie – 7 august 2015, când se vor monta un număr de 75 de grinzi, iar ultima etapă este programată pentru 31 august - 4 septembrie, când vor fi montate alte 30 de grinzi", a declarat inginerul Alexandru Achim, reprezentantul Bilfinger Baugesellschaft, filiala Voluntari.

Potrivit constructorului, lucrările sunt în grafic şi vor fi terminate până la 15 decembrie.

Construcţia pasajului este finanţată printr-un proiect Regio în valoare de 24,6 milioane lei, din care contribuţia Uniunii Europene se ridică la 16 milioane lei, diferenţa fiind acoperită de Guvernul României (3,5 milioane lei) şi municipalitatea orădeană (5,1 milioane lei).

Estimată la 19,2 milioane lei şi adjudecată de asocierea firmelor Bilfinger Baugesellschaft şi Corporate Management Solution pentru suma de 17,1 milioane lei, construcţia pasajului va trebui finalizată în 17 luni. Termenul de predare a fost scurtat cu trei luni, pentru ca municipalitatea să se poată încadra în data limită de 1 ianuarie 2016 până la care mai poate face decontări din fonduri europene.