Catherine, Prințesa de Wales, a anunțat vineri, printr-un mesaj video emoționant, că a fost diagnosticată cu cancer în urma operației abdominale majore pe care a suferit-o în luna ianuarie și că a avut nevoie de timp de recuperare pentru a putea începe chimioterapia.

Anunțul oficial vine după ce, timp de săptămâni întregi, pe rețelele de socializare, dar și în anumite publicații, s-au lansat speculații despre starea sa de sănătate și chiar s-au făcut glume pe seama „dispariției” sale din viața publică. 

„Vreau să vă mulțumesc personal pentru toate mesajele frumoase de încurajare și pentru înțelegerea voastră, în timpul recuperării mele de după operație. Au fost niște luni incredibil de grele pentru toată familia noastră. Am avut o echipă medicală excelentă, care a avut grijă de mine, iar pentru asta sunt foarte recunoscătoare”, și-a început prințesa mesajul, pe care l-a rostit fiind așezată pe o bancă, într-o grădină.

„În ianuarie, am suferit o operație abdominală majoră, în Londra, și la acea vreme s-a crezut că afecțiunea mea este non-canceroasă. Operația a avut succes, dar analizele de după operație au arătat că a fost prezent cancerul. Echipa mea m-a sfătuit, așadar, să parcurg o rundă de chimioterapie preventivă și acum sunt în fazele incipiente ale acelui tratament”, a detaliat soția prințului William, moștenitorul Coroanei britanice. 

Prințesa de Wales a spus că diagnosticul a fost un „șoc imens”. „Eu și William am făcut tot ce am putut să gestionăm această situație în privat, de dragul tinerei noastre familii”. 

Ea a adăugat că le-a explicat celor trei copii ai ei situația, pe înțelesul lor, asigurându-i că este bine.

„După cum vă puteți imagina, a fost nevoie de timp. A fost nevoie de timp pentru a mă recupera după operația majoră pentru a putea să îmi încep tratamentul. Dar, mai ales, a fost nevoie de timp pentru a le explica totul lui George, Charlotte și Louis, într-un fel potrivit lor, și să-i asigurăm că totul va fi bine. Cum le-am spus și lor, sunt bine! Devin mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă asupra lucrurilor care mă vor ajuta să mă vindec în minte, corp și spirit. Să îl am pe William alături de mine este un izvor minunat de alinare, la fel cum este dragostea, susținerea și bunătatea arătată de atât de mulți dintre voi. Înseamnă mult pentru noi, amândoi”, a adăugat Catherine. 

Prințesa a adăugat că speră că publicul va înțelege că ea și familia ei au nevoie de „timp, spațiu și intimitate”, pe perioada tratamentului și recuperării. 

Soția lui William a adăugat că activitățile sale în slujba Coroanei i-au adus mereu multă bucurie și că abia așteaptă să se întoarcă la îndatoriri când o va putea face. „Dar acum trebuie să mă concentrez pe recuperarea completă”, a spus ea. 

În fine, Catherine a spus că se gândește la toți cei ale căror vieți au fost afectate de cancer. „Vă rog să nu vă pierdeți credința și speranța! Nu sunteți singuri”, a încheiat ea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!