Incidentul a avut loc vineri dimineaţa în jurul orei 4 pe strada Nicolae Olahus, unde o patrulă a Serviciului de Intervenţie Rapidă a observat un Audi A6 care se "clătina" pe drum şi a pornit semnalele acustice şi sonore pentru a-l atenţiona pe şofer să tragă pe dreapta.

Şoferul a oprit, dar în momentul în care i s-a cerut să coboare din maşină a devenit brusc ţâfnos. A pretins că nu el a condus maşina, ci pasagerul său, şi când a fost întrebat de acte a refuzat să le prezinte, spunând că le-a uitat acasă.

Chiar şi aşa, poliţiştii au reuşit în scurt timp să-l identifice. Era George Ghiurău, 23 de ani, fiul controversatului om de afaceri Gheorghe Ghiurău, un client vechi de-al lor, având deja două dosare penale la activ dar şi numeroase amenzi pentru abateri la regimul circulaţiei.

Pus să sufle în etilo-test, şmecheraşul a refuzat în prima fază şi a făcut un adevărat tărăboi, ameninţând cu reclamaţii şi chemându-şi "la intimidare" tatăl şi doi avocaţi ai acestuia. La fel a făcut şi în momentul în care i s-a cerut să meargă la spital pentru a i se recolta probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În final, sfătuit de avocaţi, tânărul a cedat. "În urma testării la etilo-test s-a stabilit că avea o concentraţie alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost trimis la spital în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Ioana Indrieş.

Dacă rezultatul analizelor de sânge va indica o alcoolemie peste limita legală, Ghiurău junior va rămâne din nou fără permis şi cu un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Fost şofer de basculă până la revoluţie, Gheorghe Ghiurău, patronul benzinăriilor Strategic Mineral Oil, a fost în anii '90 un adevărat rechin al afacerilor cu produse petroliere şi este implicat în numeroase dosare penale, dar şi în procese, din cauza unor ţepe pe care le-a tras foştilor parteneri de afaceri.