Un bărbat a fost reţinut, după ce, marţi, a încercat să introducă în ţară, prin Punctul de trecere a frontierei Borş, 70 de grame de cocaină, drogurile ascunse în autoturism fiind descoperite de poliţiştii de frontieră.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul, un timişorean, s-a prezentat la intrarea în ţară într-un autoturism închiriat şi ar fi declarat poliţiştilor de frontieră că drogurile sunt pentru consumul propriu.

Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DIICOT Oradea, care au preluat ancheta în caz, şi a fost condus la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri, la prânz, de Biroul de presă al DIICOT, bărbatul a fost prins în Borş nu cu 70 de grame de cocaină, cum au declarat anterior sursele ziarului, ci cu 90 de grame de amfetamină şi este cercetat pentru infracţiunile de introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

"Existând suspiciuni cu privire la bunurile deţinute asupra sa, acesta, cât şi autoturismul pe care îl conducea au fost supuse unui control amănunţit de către lucrătorii de poliție din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş. Urmare a controlului efectuat a fost descoperită cantitatea de aproximativ 90 de grame de amfetamină - drog de mare risc și un cântar electronic de precizie", se precizează în informarea procurorilor.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea.

UPDATE 2:

Tribunalul Bihor a decis arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile, pentru introducere în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi deţinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept.