Aproape 350.000 euro falşi au fost ridicaţi, la sfârşitul săptămânii trecute dintr-o colonie de ţigani de la marginea Oradiei, unde proprietarul îi ţinea ascunşi într-o găleată.

Bărbatul a fost dibuit în Parcul 1 Decembrie, la festivalul Toamna Orădeană, unde a atras atenţia unui echipaj de jandarmi în momentul în care s-a luat la harţă cu vânzătoarea de la o tarabă care i-a refuzat o bancnotă de 50 euro cu care omul voia să plătească mititeii pe care îi comandase.

Dus la sediul Poliţiei, bărbatul a recunoscut că mai avea o cantitate mare de bancnote similare, pe care pretindea că le-a găsit într-un tomberon. Bancnotele fac parte din cele produse la fabrica de bani falşi descoperită în zona industrială, cel mai probabil din lotul care fusese aruncat la groapa de gunoi.

"Bancnotele găsite au fost ridicate şi urmează să fie expertizate, la fel ca şi celelalte", au declarat BIHOREANULUI surse judiciare.

Săptămâna trecută, o altă bancnotă falsă a fost depusă de un taximetrist orădean, care o primise în schimbul unei curse. Bărbatul a depus şi o plângere penală pentru înşelăciune, solicitând ca poliţiştii să-l găsească pe cel care-l păcălise.