Un bihorean de 36 ani din Brusturi a fost prezentat, joi, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, după ce, în ultimele patru luni, a fost prins de 7 ori fără permis la volan, în două rânduri refuzând şi să se lase testat pentru stabilirea alcoolemiei.

Bărbatul a fost reţinut miercuri dimineaţă, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, după ce a fost prins pe strada Clujului, la volanul unui autoturism, deşi avea permisul suspendat din 21 martie a acestui an.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, făcut public joi, în urma verificărilor, poliţiştii rutieri au stabilit că, în perioada 21 martie – 1 iulie bărbatul a comis în total şapte infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: în cinci cazuri a condus cu permisul suspendat, iar în două rânduri, pe lângă că a condus cu permisul suspendat, a refuzat şi să se lase testat pentru stabilirea alcoolemiei.

"Poliţiştii rutieri continuă cercetările în vederea documentării întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză", se precizează în comunicatul Poliţiei.

Judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandat de arestare preventivă pentru 15 zile pe numele șoferului, însă măsura poate fi contestată la Tribunalul Bihor.