Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a dispus, marţi, anchetarea sub control judiciar a unui tânăr de 25 de ani din comuna Tinca, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Dorin Iova a fost prezentat în faţa instanţei după cele 24 de ore în care a fost ţinut în Arestul Poliţiei Bihor, măsură dispusă, luni, de poliţiştii Serviciului Rutier, în urma unui accident pe care tânărul l-a provocat cu o seară mai devreme.

"Pe 1 noiembrie, în jurul orei 21, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa alcoolului, suspectul nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare şi a accidentat un orădean de 70 de ani, din Oradea, care se angajase în traversarea regulamentară a străzii, pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor, transmis, marţi, de purtătorul de cuvânt al instituţiei, subcomisarul Alina Dinu.

Victima accidentului a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Judeţean şi, potrivit unor surse din anchetă, a suferit leziuni care necesită peste 30 de zile de îngrijiri medicale. 

Şoferul nu a aşteptat sosirea poliţiştilor. Imediat după ce l-a acroşat pe bătrân Iova a fugit de la locul accidentului, fiind găsit de poliţişti în Tinca şi dus imediat la prelevare de probe biologice. Rezultatul? Tânărul a avut o alcoolemie de peste 1 la mie în sânge, motiv pentru care, având în vedere şi gravitatea leziunilor pe care le-a provocat victimei, poliţiştii au decis să-l reţină pentru 24 de ore în Arest.

Marţi, Iova a fost prezentat în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar ulterior şi la Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă, solicitare care a fost respinsă de instanţă, în locul acesteia instituindu-se măsura controlului judiciar.