Un bărbat din comuna bihoreană Popeşti a fost reţinut pentru 24 ore după ce poliţiştii l-au găsit, în trafic, la volanul unui autoturism radiat, în condiţiile în care nu are permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe deasupra, şoferul de ocazie tracta o altă mașină, tot a lui, pe care o împrumutase unui consătean, deşi ştia că nici acela nu trecuse prin şcoala de şoferi.

Halucinantul incident s-a petrecut joi seara, în localitatea Popeşti. Protagonist este un localnic în vârstă de 58 ani, oprit pe o stradă din comună de o patrulă a Biroului Rutier Marghita, care l-a văzut la volanul unei maşini neînmatriculate, în timp ce conducea un autoturism care nu avea aplicate plăcuțe cu număr de înmatriculare.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că autovehiculul respectiv avea retrase plăcuțele de înmatriculare, iar bărbatul de 58 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Maşina tracta o alta, spun poliţiştii care se defectase în trafic, şi care era tot a bărbatului. "Acesta l-ar fi încredințat, spre a fi condus, unui bărbat de 48 de ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acesta fiind de asemenea, cercetat penal pentru conducere fără permis", scrie în informare. 

Bihoreanul de 58 ani a fost reţinut pentru 24 ore, iar vineri a fost condus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita, pentru audieri. În finalul interogatoriului, săteanul din Popeşti a fost plasat sub control judiciar.

El este cercetat sub acuzele de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare au fost retrase, conducere fără permis și încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!