Un bărbat de 31 de ani din localitatea Măgeşti a fost arestat de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Aleşd, măsura fiind luată la propunerea procurorilor de la Parchetul Aleşd care îl anchetează pentru tâlhărie.

Acuzaţia a fost formulată în urma unui incident din 7 decembrie. Bărbatul, Radu Ciurar, 31 de ani, a fost surprins de agentul de securitate al unui magazin din Aleşd în timp ce fura produse alimentare de pe raft. Pentru a-și asigura scăparea, individul l-a atacat pe agent şi a fugit cu bunurile sustrase, în valoare totală de 179 lei.

Ciurar a fost prins o zi mai târziu de un echipaj al Biroului de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Aleşd şi reţinut pentru 24 de ore.

Vineri, bărbatul a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd şi la Judecătoria Aleşd unde pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie.

Prejudiciul a fost recuperat integral de poliţişti, dar ancheta în caz continuă. Dacă va fi trimis în faţa instanţei, Radu Ciurar riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 şi 7 ani.