Biroul de presă al DGA a anunţat, joi, finalizarea anchetei în cazul unui bărbat prins în flagrant în luna decembrie anul trecut în timp ce încerca să mituiască un agent de poliţie din Bihor care îl cerceta pentru infracţiuni rutiere. 

Individul a semnat un acord de recunoaştere cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, alegându-se cu o condamnare la 1 an și 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o durată de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

BIHOREANUL a aflat că este vorba despre un orădean în vârstă de 63 ani, Nagy Laszlo, iar poliţistul care a refuzat banii este un subofiţer, ajutorul şefului Postului de Poliţie din Cetariu. 

Pe 13 decembrie anul trecut, agentul îl chemase pe orădean la sediul Postului, ca să îl audieze în calitate de inculpat, după ce l-a prins băut la volan, iar cu acest prilej Nagy a încercat să-l îmbuneze, oferindu-i 1.000 lei ca să muşamalizeze cazul. Poliţistul a formulat, imediat, denunț la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor.

La câteva ore, poliţiştii DGA, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, îl ridicau deja pe mituitor, surprins în flagrant delict, imediat după ce acesta i-a dat poliţistului cei 1.000 lei.

În urma anchetei penale, Nagy Laszlo şi-a recunoscut faptele şi a semnat acordul de recunoaştere care, împreună cu dosarul de urmărire penală, au fost înaintate Tribunalului Bihor, pentru confirmare.