Un tânăr în vârstă de 24 ani din municipiul Salonta, surprins chiar de o patrulă de Poliţie în timp ce fura din curtea unei case, a luat-o la fugă şi s-a ascuns în podul părinţilor.

Tânărul spărgător a comis isprava în seara zilei de 15 februarie 2022. A sărit peste gardul unei case din Salonta, profitând că proprietarii erau plecaţi şi apoi a început să caute prin curte şi anexe după bunuri vandabile. A şi găsit, a luat un suport metalic pentru tăiat lemne, un generator şi un topor, pe care a început să le scoată în stradă. Ghinionul lui a fost că a dat nas în nas cu o patrulă de poliţie. Speriat, a luat-o la goană până la casa părintească, unde s-a pitit în pod. 

A fost dat jos de poliţişti şi a dormit o noapte în Arestul Poliţiei Bihor, după care a fost eliberat, însă cercetările au continuat, iar trei luni mai târziu a fost trimis în judecată pentru furt calificat, faptă pentru care a fost condamnat definitiv, joi, la 3 ani de detenţie. 

"Inculpatul are antecedente penale, fapta fiind săvârșită în stare de recidivă", au arătat judecătorii, explicând că tânărul nu are studii, nici slujbă, nu a recunoscut fapta, a comis furturi şi după ce a fost trimis în judecată, iar în trecut a avut condamnări pentru tâlhărie calificată, dar şi tentativă la tâlhărie.

La scurt timp după pronunţarea verdictului, Szilagyi Carol a fost ridicat de poliţiştii din Salonta, care l-au depus la Penitenciarul Oradea, unde îşi va ispăşi pedeapsa.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!