Un orădean care locuieşte în zona centrală a oraşului a fost descoperit întâmplător de Poliţia Locală pe înregistrările video în timp ce îşi arunca gunoiul pe strada Aurel Lazăr.

Surprins întâmplător pe videocameră

Potrivit unui comunicat al Primăriei, "poliţiştii locali au constatat depozitarea unui sac cu deşeuri menajere provenite din gospodărie deasupra unui coş stradal" după care "cu ajutorul imaginilor video din zona centrală a fost identificată persoana care a depozitat neregulamentar deşeurile pe domeniul public, aceasta fiind sancţionată contravenţional".

BIHOREANUL a aflat bărbatul a fost descoperit întâmplător în timp ce arunca gunoiul pe domeniul public la sfârşitul lunii martie şi a fost identificat după investigaţii care au durat mai bine de o săptămână.

"Colegii noştri căutau să identifice persoanele care au distrus bolarzii de pe strada Aurel Lazăr şi l-au surprins pe contravenient în timp ce lăsa o pungă cu mizerii pe coşul de gunoi. I-au fost luate semnalmentele după care, în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână, un poliţist local a stat pe stradă ca să îl identifice", a declarat luni pentru BIHOREANUL directorul Direcţiei Poliţia Locală Oradea, Samuel Milian.

Un vecin fără contract pentru gunoi

În urma formalităţilor de identificare, poliţiştii locali au descoperit că bărbatul locuia pe aceeaşi stradă şi îşi arunca mizeriile din gospodărie la coşul de gunoi din stradă pentru că nu avea încheiat contract de salubrizare.

"Poliţistul local l-a sancţionat doar cu avertisment, dar i-a cerut orădeanului să îşi încheie contract de salubritate", a povestit Milian.

Conform Hotărârii de Consiliu Local 861 din 2020, persoanele fizice şi juridice din Oradea au obligaţia să încheie contract pentru prestarea serviciului de salubritate cu operatorul desemnat de municipalitate.

Depozitarea sau abandonarea deşeurilor pe domeniul public este strict interzisă şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 500 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv, 1.500 lei şi 2.000 lei, în cazul celor juridice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!