Trei cetăţeni maghiari şi doi orădeni sunt cercetaţi pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals după ce poliţiştii de frontieră au descoperit, luni, că au încercat să scoată din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş cinci transporturi de material lemnos cu documente însoţitoare falsificate, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, subinspectorul Cătălin Simuţ.

"Fiecare persoană conducea un automarfar încărcat cu diferite cantităţi de material lemnos pentru foc, între 17 şi 23 metri cubi, pentru care au prezentat avize de însoţire a mărfii neconforme, cu ştersături şi modificări", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

Cele cinci persoane au fost conduse la sediul PTF Borş unde, în urma verificărilor suplimentare, poliţiştii au descoperit că documentele erau completate cu un pix cu cerneală specială, care permite ca după completare datele înscrise să poată fi şterse iar documentul să poată fi reutilizat.

"Şoferii au declarat că lemnele aveau destinaţia Ungaria fiind cumpărate de la diferite persoane sau societăţi comerciale din Bihor şi Arad de unde au primit şi avizul de însoţire, fără să ştie că documentele sunt false", a declarat subinspectorul Cătălin Simuţ.

În urma cercetărilor, poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele celor cinci persoane pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. De asemenea, întreaga cantitate de material lemnos, peste 100 de metri cubi, a fost indisponibilizată în custodia societăţilor comerciale exportatoare până la finalizarea anchetei.