Un bihorean a fost prins circulând noaptea pe stradă cu o adeverinţă de angajat încropită de un amic, iar un bărbat din Mureş a încercat să plece din ţară tot cu un document similar, completat chiar de şoferul microbuzului în care se afla şi care atesta că ar fi şi el şofer. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, bihoreanul, un bărbat din Diosig, a fost oprit pe o stradă din comună săptămâna trecută, pe 30 aprilie şi a prezentat o adeverinţă permanentă eliberată pe numele lui de administratorul unei firme din localitate. "Persoana a folosit această adeverinţă pentru a-şi justifica prezenţa pe o stradă din localitatea Diosig cu încălcarea dispoziţiilor prevăzute de Ordonanţele Militare", se arată în informare.

Procurorii au deschis acum dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii şi uz de fals.

La fel s-a întâmplat şi în cazul a doi bărbaţi care, pe 1 mai, au încercat să-i păcălească pe poliţiştii de frontieră din Punctul Borş.

Aici, un bărbat din Miercurea Ciuc, aflat la volanul unui microbuz, a încercat să scoată din ţară un pasager din judeţul Mureş prezentând poliţiştilor de frontieră o adeverinţă de angajator prin care atesta că acesta lucra la firma lui ca şofer. "În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că premisul de conducere al pasagerului este fals şi că, în realitate, acesta nici nu este angajat la societatea respectivă, adeverinţa fiind întocmită cu scopul de a-i permite trecerea frontierei în Ungaria", se precizează în comunicatul Parchetului.

În ambele cazuri, cercetările se efectuează doar cu privire la fapte, nefiind formulate deocamdată acuzaţii faţă de persoane.