Două persoane au fost arestate pentru 30 de zile, după ce au fost prinse în flagrant de procurorii DIICOT în timp ce comercializau droguri de mare risc. Concret, cei doi bărbați au fost surprinși în timp ce vindeau 100 de grame de 3-CMC, cunoscut sub denumirea de „cristal”, cu 5.000 de lei.

„La data de 13.03.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de  mare risc. Măsurile au fost luate după ce, în seara de 12.03.2024, aceștia au fost prinși în flagrant, în municipiul Oradea, în timp ce comercializau cantitatea de aproximativ 100 grame 3-CMC (drog de mare risc, cunoscut sub denumirea de cristal) pentru suma de 5000 de lei”, se arată într-un comunicat DIICOT. 

Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bihor a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Este vorba despre Antonio Alexandru Lingurar şi Robert Şimon. Acesta din urmă este fiul unui infractor multirecidivist, cu numeroase condamnări, atât în ţară, cât şi în Anglia, respectiv Austria, pentru tâlhării, furturi şi şofat fără permis. 

Activitățile de urmărire penală în noua anchetă, în care Lingurar şi Şimon sunt acuzaţi de trafic de droguri de mare risc, au fost realizate de procurorii DIICOT împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!