Doi soţi orădeni au fost reţinuţi pentru 24 ore şi plasaţi, începând de joi, sub control judiciar pentru contrabandă, într-o anchetă a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor, care i-au prins în două rânduri comercializând ţigări de contrabandă în Piaţa Nufărul.

Procurorul care supraveghează ancheta le-a interzis să se apropie de pieţe pentru o perioadă de 60 de zile. 

Sub dale de beton

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, măsurile preventive au fost dispuse, miercuri, după ce orădenii, un bărbat de 29 de ani şi o femeie de 40 de ani, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor cu 260 de pachete de ţigări ascunse sub dalele din beton deasupra cărora parcaseră maşina lângă piaţă.

Era a doua oară când cei doi erau prinşi cu ţigări de contrabandă, spun poliţiştii, după ce, pe 18 februarie, în timpul unei razii în aceeaşi piaţă, echipajele de control au găsit în portbagajul maşinii cu care circulau 170 de pachete de ţigări de contrabandă. 

În aceeaşi zi, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare la imobilele soţilor, unde au găsit încă alte 1.016 pachete de ţigări de diferite mărci, provenite tot din contrabandă, iar pe numele celor doi s-a deschis un dosar penal pentru contrabandă. 

N-au voie lângă pieţe

Cu toate acestea, orădenii şi-au continuat afacerile. Miercuri, 10 martie, după acţiunea de flagrant, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, unde procurorul care supraveghează ancheta a dispus să fie plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile, cu interdicţia de a se apropia de pieţele agroalimentare.

Cercetările în caz sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de aproximativ 20.000 de lei, reprezentând taxe vamale, accize şi TVA", se precizează în informarea Poliţiei Bihor.