Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare preventivă pe numele unui orădean de 36 de ani, anchetat împreună cu un tânăr de 26 de ani, tot din Oradea, anchetaţi de poliţiştii Biroului Furturi din Auto pentru furt calificat.

Orădeanul arestat, Toth Sandor, şi complicele său, Boca Kalman, sunt acuzaţi că, în noaptea de 30/31 iulie, au comis 6 spargeri de autoturisme, toate pe străzi din cartierul Nufărul, şi au fost prinşi de o patrulă a Poliţiei chiar în timp ce goleau ultima maşină pe care puseseră ochii.

"În timp ce tânărul de 26 de ani asigura paza, bărbatul spărgea geamurile maşinilor şi fura lucrurile găsite", a explicat, vineri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor. Prejudiciul, evaluat la aproximativ 3.000 lei, a fost recuperat parţial.

Hoţii au fost conduşi la sediul Poliţiei Oradea şi reţinuţi pentru o perioadă de 24 de ore. Joi, cei doi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea şi Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au emis faţă de Toth un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, în timp ce Boca va fi cercetat în stare de libertate.

"S-a avut în vedere faptul că suspectul arestat este recidivist, având condamnări tot pentru furturi din autoturisme", a spus Ioana Lascău.