Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au început urmărirea penală împotriva a trei bihoreni care au fost prinşi în flagrant în timp ce încercau să vândă un pistol cu gaz şi cartuşe fabricate în Italia şi introduse ilegal în ţară.

Cei trei, orădeanca Weber Orsolya, 28 ani, Adrian Bogariu, 41 ani, din comuna Sânmartin şi Ioan Valicec, 43 ani, din comuna Borod, au fost prinşi, marţi, în timpul unei acţiuni organizate de poliţiştii SAEP cu sprijinul ofiţerilor Brigăzii de combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, pe strada Italiană, în momentul în care încercau să vândă arma unui poliţist sub acoperire.

"Este vorba despre un pistol cu gaz, calibru 8 mm, fără serie, armă neletală, fabricată în Italia şi două cartuşe de acelaşi calibru care a fost introdus ilegal în ţară", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Din primele cercetări ale poliţiştilor SAEP, arma şi muniţia aparţineau lui Bogariu, care le-a cumpărat din Italia la începutul lunii martie. Bărbatul este un personaj celebru. Multirecidivist, eliberat ultima oară în iulie 2009 din Penitenciarul Oradea, unde şi-a ispăşit pedeapsa pentru furt, Bogariu a ajuns notoriu pentru talentul său de pictor, pe care şi l-a descoperit în spatele gratiilor în cele şapte penitenciare prin care a trecut, printre îndrumătorii săi fiind profesoara de artă Rodica Oltean, în Cluj, şi criticul de artă Ramona Novicov, în Oradea. Cât a fost încarcerat, Adrian Bogariu a avut şapte expoziţii în ţară, în Oradea, Gherla, Arad, Cluj, Bistriţa, Bucureşti dart şi în Galerii de Artă din Austria.

Acum, Bogariu riscă să ajungă din nou după gratii împreună cu Valicec şi Weber după ce poliţiştii i-au pus sub învinuire pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată. Cei trei riscă închisoare de până la 5 ani.